skip to Main Content

Henna Kauppinen

Lämmin tervehdys Taipalsaarelta!

Olen Henna Kauppinen ja toimin yrittäjänä Eläinhoitola Kopinsalmessa. Olen valmistunut Helsingin Amiedusta eläintenhoitajan ammattitutkintoon, osaamisalanani eläinhoitolatyö ja yrittäjyys. Keväällä 2017 aloitan ”eläinavusteisen, neuropsykiatrisen valmentajan”-opinnot. Pohjakoulutukseltani olen lähihoitaja, valmistunut mielenterveys- ja päihdetyön koulutusohjelmasta vuonna 2003 ja tehnyt aikaisemmin hoitoalan töitä mielenterveys- ja vanhuspuolella.

Eläimet ovat olleet tärkeä osa elämääni aivan pikkulapsesta saakka. Iso osa lapsuusmuistoistanikin liittyy jollakin lailla eläimiin. Suurella intohimolla suhtauduin kaikenlaisiin eläimiin ja tyynnytin hoivaviettiäni hyysäämällä niin naapureiden koiria, kuin enoni lehmiäkin. Usein kai aiheutin lähipiirilleni harmaita hiuksia, kun hyvää tarkoittaen ”pelastin ja hoidin” niin sammakon pojat kuin pesästä pudonneet rastaatkin. Matkan varrella olen ehtinyt asuttaa luonani monenlaisia menijöitä. Tällä hetkellä koiranpaikkaa kotonamme pitää shelttiuros ”Nekku”, sekä sekarotuinen narttu ”Adi”, joka on tasainen sekoitus rottweileria ja saksanpaimenkoiraa. Lisäksi joukossamme on neljä maatiaiskissaa, viljakäärme Kaapo, kilpikonnat Usko ja Eevertti sekä lasten hoteissa olevat hamsterit Elsa, Muru ja Oiva. Meillä asustaa myös suomenpienhevonen Iitu, shettis Fiona ja russponi Tuhkimo.

Nuoruusvuosina olin aktiivisesti mukana silloisen asuinkuntani kennelkerhon toiminnassa ja koiraharrastus oli vahvassa roolissa. Ensimmäinen koira, pk. collie Everygreys’ Great Jonathan tuli perheeseemme 1990. Sittemmin collieita on ollut kaikkiaan 5 kpl ja lisäksi whippet ja kaksi italian vinttikoiraa. Näiden kanssa harrastin aktiivisesti näyttelyitä, tottelevaisuuskoulutusta, sekä jälkeä. Käytyäni dogsitter perus- ja jatkokoulutukset pääsin kesätöihin koirahoitolaan ja se oli nuoren tytön unelmien täyttymys! Olin koirahoitolassa töissä useamman vuoden ajan, loma-aikoina ja viikonloppuisin, ja noilta vuosilta jäi työkokemuksen ja hyvien muistojen lisäksi elämään unelma omasta eläinhoitolasta. Valmistuttuani lähihoitajaksi, pääsin sen alan töihin. Koin hoitoalan mielekkäänä ja merkityksellisenä. Kotiäitivuosina haave omasta eläinhoitolasta nousi kuitenkin pintaan ja kun mahdollisuus avautui, ei minun tarvinnut epäröidä päätöstäni.

Kun rakennetaan laadukasta hoivapalvelua, on paljon asioita jotka toistuvat niin ihmisten kuin eläintenkin hoitamisessa. Elävä olento on kokonaisuus, jonka yksilölliset tarpeet tulee huomioida mahdollisimman hyvin. Hyvä hoitosuhde rakentuu luottamuksesta, arvostuksesta, osaamisesta, sekä aidosti välittävästä asiakkaan kohtaamisesta. Yrittäjänä haluan rakentaa asiakkailleni luotettavan ja toimivan eläinhoitolan, jonne on helppoa jättää lemmikki lomailemaan. Olette lämpimästi tervetulleita, läheltä ja kaukaa!

Kopinsalmessa tavataan!

Tarja Lehtonen

Olen Tarja Lehtonen ja ollut Kopinsalmen toiminnassa mukana alusta lähtien, milloin enemmän, milloin vähemmän. Hennan kanssa ollaan kuitenkin usein yhteydessä ja pysyn siten hyvin ajan tasalla hoitolan tapahtumista. Työ hoitolalla ei tunnu minusta työltä vaan pikemminkin rakkaalta harrastukselta. Jokainen päivä on erilainen niinkuin jokainen hoidettavakin.

Koiria minulla on ollut melkein aina. Jo lapsena minulla oli cockerspanieli Semi ja perhoskoira Miska. Heti kun muutin pois kotoa, hankin cavalier kingcharlesinspanieli Nooran. Nooran jälkeen perheeseen hankittiin tyttäreni toivomuksesta kääpiövillakoira Roope. Sittemmin meille tulivat vuosien kuluessa cavalierit Sara, Ronja, Roosa, Neela, Ceri ja Jessika. Mukaan laumaan ovat liittyneet myös papillon Karkki ja kooikerhondjet Neve ja Nella. Jokaisella tyttärelläni on myös koira tai kaksi.

Tähän mennessä olen kasvattanut 11 cavalier- ja papillonpentuetta Wilperiinan kennelnimellä. Meillä tulee jatkossakin olemaan pentuja silloin tällöin. Koirien kanssa harrastan myös näyttelyitä, mutta tärkeintä on kuitenkin arjen eläminen yhdessä. Koirat osallistuvat niin kukkapenkkien kitkemiseen kuin lastenlasten hoitamiseenkin. Pihapiirissäni asustaa myös vuohia, kanoja ja kukko sekä kani.

Tavataan hoitolalla!

Saara Hyppänen

Hei kaikille, olen Saara Hyppänen ja valmistuin unelma ammattiini eli eläintenhoitajaksi, keväällä 2017 Hyvinkään Hyriasta. Kopinsalmella aloittelin kesällä 2016, 4 viikon harjoittelujaksolla ja silloin jo päähäni tuli ajatus, että täällä olisi ihanaa työskennellä useamminkin. Myöhemmin suoritin hoitolalla myös tutkintotilaisuuksia mm. pieneläimistä ja eläinlajikohtaisena koirasta. Koulussa suoritin muita harjoitteluita eläinkaupassa, navetalla ja kotieläinpihalla. Lokakuussa 2017 pääsin Hennan apuriksi Kopinsalmelle täysipäiväisesti ja ennen sitä tein tarvittavia tuurailuja hoitolalla.

Eläinten kanssa olen ollut tekemisissä jo pienestä pitäen ja nuorempana omistanut 6 marsua, hamsterin ja kesyrottia. Tällä hetkellä elämääni ilostuttaa oma poni Sami, joka on kulkenut nuoruusvuosilta tähän päivään asti kanssani. Sekä perheeni ihana chihuahua Touho. Aivan mahtavaa päästä työskentelemään monipuolisesti erilaisten eläinten ja ihmisten kanssa.

Tapaamisiin Kopinsalmella. ♡

Kopinsalmella työskenetelee lisäksi muita eläinalan yrittäjiä, joilla on vahva koira-, kissa- ja pieneläinosaaminen, sekä erityisosaamista mm. trimmaukseen ja koulutukseen. Meillä käy myös eläintenhoitaja-/ hevosenhoitajaopiskelijoita työssäoppimisjaksoilla, eri oppilaitoksista. Kesäisin työllistämme paikkakunnan omia nuoria mahdollisuuksiemme mukaan.

Back To Top