skip to Main Content

Henna Kauppinen

Lämmin tervehdys Taipalsaarelta!

Olen Henna Kauppinen ja toimin yrittäjänä Eläinhoitola Kopinsalmessa. Olen valmistunut Helsingin Amiedusta eläintenhoitajan ammattitutkintoon, osaamisalanani eläinhoitolatyö ja yrittäjyys. Olen suorittanut vuosina 2017-2018 myös eläinavusteisen, neuropsykiatrisen valmentajan-opinnot. Pohjakoulutukseltani olen lähihoitaja, valmistunut mielenterveys- ja päihdetyön koulutusohjelmasta vuonna 2003 ja tehnyt aikaisemmin hoitoalan töitä mielenterveys- ja vanhuspuolella.

Eläimet ovat olleet tärkeä osa elämääni aivan pikkulapsesta saakka. Iso osa lapsuusmuistoistanikin liittyy jollakin lailla eläimiin. Suurella intohimolla suhtauduin kaikenlaisiin eläimiin ja tyynnytin hoivaviettiäni hyysäämällä niin naapureiden koiria, kuin enoni lehmiäkin. Usein kai aiheutin lähipiirilleni harmaita hiuksia, kun hyvää tarkoittaen ”pelastin ja hoidin” niin sammakon pojat kuin pesästä pudonneet rastaatkin. Matkan varrella olen ehtinyt asuttaa luonani monenlaisia menijöitä. Tällä hetkellä koiranpaikkaa kotonamme pitää shelttiuros ”Haiku” ja kissoja meillä on kaksin kappalein. Meillä asustaa myös suomenpienhevonen Iisa, sekä russponi Tuhkimo.

Nuoruusvuosina olin aktiivisesti mukana silloisen asuinkuntani kennelkerhon toiminnassa ja koiraharrastus oli vahvassa roolissa. Ensimmäinen koira, pk. collie Everygreys’ Great Jonathan tuli perheeseemme 1990. Sittemmin collieita on ollut kaikkiaan 5 kpl ja lisäksi whippet ja kaksi italian vinttikoiraa. Näiden kanssa harrastin aktiivisesti näyttelyitä, tottelevaisuuskoulutusta, sekä jälkeä. Käytyäni dogsitter perus- ja jatkokoulutukset pääsin kesätöihin koirahoitolaan ja se oli nuoren tytön unelmien täyttymys! Olin koirahoitolassa töissä useamman vuoden ajan, loma-aikoina ja viikonloppuisin, ja noilta vuosilta jäi työkokemuksen ja hyvien muistojen lisäksi elämään unelma omasta eläinhoitolasta. Valmistuttuani lähihoitajaksi, pääsin sen alan töihin. Koin hoitoalan mielekkäänä ja merkityksellisenä. Kotiäitivuosina haave omasta eläinhoitolasta nousi kuitenkin pintaan ja kun mahdollisuus avautui, ei minun tarvinnut epäröidä päätöstäni.

Kun rakennetaan laadukasta hoivapalvelua, on paljon asioita jotka toistuvat niin ihmisten kuin eläintenkin hoitamisessa. Elävä olento on kokonaisuus, jonka yksilölliset tarpeet tulee huomioida mahdollisimman hyvin. Hyvä hoitosuhde rakentuu luottamuksesta, arvostuksesta, osaamisesta, sekä aidosti välittävästä asiakkaan kohtaamisesta. Yrittäjänä haluan rakentaa asiakkailleni luotettavan ja toimivan eläinhoitolan, jonne on helppoa jättää lemmikki lomailemaan. Olette lämpimästi tervetulleita, läheltä ja kaukaa!

Kopinsalmessa tavataan!

Saara Hyppänen

Hei kaikille, olen Saara Hyppänen ja valmistuin unelma ammattiini eli eläintenhoitajaksi, keväällä 2017 Hyvinkään Hyriasta. Kopinsalmella aloittelin kesällä 2016, 4 viikon harjoittelujaksolla ja silloin jo päähäni tuli ajatus, että täällä olisi ihanaa työskennellä useamminkin. Myöhemmin suoritin hoitolalla myös tutkintotilaisuuksia mm. pieneläimistä ja eläinlajikohtaisena koirasta. Koulussa suoritin muita harjoitteluita eläinkaupassa, navetalla ja kotieläinpihalla. Lokakuussa 2017 pääsin Hennan apuriksi Kopinsalmelle täysipäiväisesti ja ennen sitä tein tarvittavia tuurailuja hoitolalla. 2022 syksyllä aloitin Keudassa, opiskelemaan eläintenhoidon ammattitutkintoa, klinikkaeläinhoitaja, opinnot etenevät omaan tahtiin työn ohessa.

Eläinten kanssa olen ollut tekemisissä jo pienestä pitäen ja nuorempana omistanut 6 marsua, hamsterin ja kesyrottia. Omia hevosia minulla oli 10-vuoden ajan, tällä hetkellä harrastan ratsastusta vuokrahevosen kera. Kotona asustaa koirat Seri pohjanpystykorva ja sekarotuinen Sinja, sekä persoonallinen maatiaskissa Hilda.

Mahtavaa työskennellä monipuolisesti erilaisten eläinten ja ihmisten kanssa.

Tapaamisiin Kopinsalmella. ♡

Kopinsalmella työskentelee eläinalan yrittäjiä ja kevytyrittäjiä, joilla on vahva koira-, kissa- ja pieneläinosaaminen, hevosalan osaaminen, sekä erityisosaamista mm. trimmaukseen ja koulutukseen. Meillä käy myös eläintenhoitajaopiskelijoita työssäoppimisjaksoilla, eri oppilaitoksista. Kesäisin työllistämme paikkakunnan omia nuoria mahdollisuuksiemme mukaan.

Back To Top